МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ подарява на плевенчани коледния концерт „Звездно сияние“ с гост-солисти Еделина Кънева и Орлин Павлов

0
140
Коледен концерт

За 15-та поредна година Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета“ – Плевен с управител доц. д-р Емилияна Конова подарява на плевенчани музикален празник в навечерието на Рождество Христово. В коледния концерт „Звездно сияние“ ще участват Плевенската филхармония и Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

Специални гост-солисти ще са обичаните от публиката певци Еделина Кънева и Орлин Павлов. Емоционален акцент ще са изпълненията на чаровните Дивна Петрова и Гергана Карапанова, солистки на Вокална група “Арлекино” с ръководител Виолета Боянова при читалище “Съгласие 1869”.

Дивна ще изпълни „Вълшебен ден“ (по музиката и аранжиментът на Георги Милтиядов и текст на Теодора Вълева), а Гергана ще е солистка на песните „Коледно вълшебство“ (музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Анета Мутафова) и „Малка приказна страна“ (музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Десислава Софранова“), която спечели първа награда от X-я Европейски конкурс за детска песен „Златни искри“, състоял се пред октомври 2022 г. във Варна.

В празничната вечер ще прозвучат музикални шедьоври от цял свят, които ще донесат коледния дух на предстоящите светли празници и предчувствие за красота, надежда, любов и сбъднати чудеса. Повечето от въздействащите аранжименти на произведенията са на талантливия Георги Милтиядов, който ще застане на диригентския пулт.

Публиката ще чуе Adeste fideles, The Little Drummer Boy, Have yourself, Over the rainbow, The silver bells, „До утре“, „Да започнем отначало“, L.O.V.E. и много други.

Коледният концерт “Звездно сияние” ще се състои днес, 16 декември 2022 г. (петък), от 19:00 ч., в Драматично-куклен театър “Иван Радоев” в Плевен.

Входът за събитието е с безплатни билети, които бяха изчерпани много бързо.

Съорганизатор на музикалната проява е Община Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here