Марина и Никола Кацарски получиха награди “Отличниците на България” от министъра на образованието

0
246
Марина и Никола Кацарски

Талантливите плевенски художници Марина и Никола Кацарски получиха наградите “Отличниците на България” на вестник “24 часа”. Отличията им бяха връчени от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков на церемония в навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители. Награди получиха общо 23 талантливи български деца в различни сфери на изкуството и науката.  

Марина и Никола Кацарски са отличени за постиженията им в рисуването, приложното изкуство и фотографията. 12-годишните млади таланти от Плевен са в топ 10 на даровитите деца на света, а рисунка на Никола лети в Космоса. Седмокласниците развиват изявените си творчески таланти в Националното училище по изкуствата “П. Пипков” в Плевен. И двамата са членове на класацията „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“ няколко поредни години.

По думите на министър Цоков, за да си успешен във времето на информационните технологии, са необходими знания и най-вече изградени умения за XXI век. „Днешните отличници са бъдещите инфлуенсъри – тези, на които всички ще искат да подражават и да следват. Те ще станат успешни създатели на компании, дизайнери, художници, учени, изследователи и най-вече добри хора“, каза министърът.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here