Марина и Никола Кацарски обогатиха огромната си колекция с няколко престижни отличия от наши и международни артконкурси

0
569
Марина и Никола Кацарски

10-годишните талантливи близнаци Марина и Никола Кацарски обогатиха огромната си колекция с нови награди пред последните 24 часа. Двамата чаровни плевенчани са лауреати на Международния онлайн конкурс „How To Make Peace On Earth 2021“, организиран от Училището по изкуства „Charumela“ – Бангладеш.

Впечатляващите отличия им бяха присъдени от компетентно 16-членно международно жури, включващо художници от Франция, САЩ, Индия, Словакия, Бангладеш, Перу, Филипините, Великобритания, Аржентина, Малайзия, Шри Ланка, Хърватия и Шотландия. Никола и Марина се откроиха с творбите си сред хиляди участници от цял свят.

Марина Кацарска грабна първата награда от друг престижен форум (в категория 8-10 години) – Националния конкурс за детска рисунка „Пчелите – приятели на хората и Земята“. В артнадреправарата участваха 700 деца от цялата страна.

Никола Кацарски пък блесна и в Националния фестивал „Поезия в цвят“, от който беше отличен с трета награда. Събитието се организира от „Клуб на дейците на културата“ – Хасково, и е посветено на изобразителното изкуство и поезията. Право на участие имаха ученици от 6 до 18 години, разделени в три възрастови групи. Всеки участник трябваше да представи едно стихотворение и една рисунка (живопис), които да бъдат тематично свързани.

Автор: Никола Кацарски

Двамата млади плевенски творци не спират да развиват талантите си и да жънат успехи на престижни артфоруми. За 2020/2021 учебна година Никола е отличен с 27 призови места, като 17 от тях са от престижни международни конкурси, а за същия период Марина има завоювани над 20 призови места, 11 от които са от престижни международни конкурси за рисунка. Проектът „Награди, стипендии и отличия“ им предостави парични награди за постигнатите особени успехи в областта на изобразителното изкуство.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here