Мариана Еклесия реди свои пластики от бронз и дърво в Къщата на художниците в Плевен

0
399
Къща на художниците

Мариана Еклесия ще подреди свои пластики от бронз и дърво в Къщата на художниците (ул. “Димитър Константинов”) в Плевен. Изложбата “Вълнения на душата” ще бъде открита на 27 януари, в 17,30 ч., като авторката е подготвила и изненади за публиката – поезия и музика.  

Мариана Тинчева е родена в Плевен през 1950 г. Тя е писател, журналист, скулптор и краевед. Завършила е Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и паралелен курс „Основи на дипломацията“. Автор е на книги с поезия и проза, на публицистика. От 1994 г. приема духовното име Еклесия, с което се подписва при публикуване на статии и сборници. Работи върху актуалната тема за влиянието на свободните медии върху поведението на гражданите и морала на младите хора.
От 2010 г. е член на Клуба за литература, наука и изкуство в Атина, Гърция. Удостоена е с национални литературни награди за поезия и проза.

Отдадена искрено на православието и родината, тя написва книга за Анастасия Димитрова – създателката на първото девическо училище у нас през Възраждането в Плевен. Авторката нарича животоописанието „романа на живота ми“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here