Майя Ананиева е отличена с престижна международна награда за постиженията си като артпедагог

0
326
Майя Ананиева

Майя Ананиева е отличена с престижната международна награда „International art teacher excellence award 2021“, която се връчва от Училището по изкуства „Charumela“ в Бангладеш. Призът се дава на най-добрите артучители от всички художествени училище, участвали в международните конкурси на „Charumela“. Отличието е присъдено от Международния комитет на приятелството на „Charumela“, който включва изявени художници от различни страни и континенти.

През 2021 година учениците на Майя Ананиева от Артшкола „Колорит“ спечелиха в международните конкурси „Charumela“ на различни теми 68 златни медала и награди „Международна Златна чест“, 14 творци са в „ТОП 10“ на световната класация за талантливи деца, а 21 деца са удостоени със Сертификат за международно признание.  

Поради пандемията, конкурсите се провеждат онлайн и се превърнаха в най-голямата артплатформа за детско и младежко творчество и в най-мащабния в света артпроект,  който има стотици хиляди участници от близо 50 страни по света. „Споделям тази престижна награда с моите талантливи и вдъхновени ученици“, коментира по повод престижното отличие Майя Ананиева.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here