Майсторът на солените портрети Денис Алиев за поредна година ще твори с деца в родния си Долни Дъбник

0
967
Денис Алиевi

Майсторът на солените портрети Денис Алиев за поредна година ще твори с децата от родния си град Долни Дъбник. Поканата идва от ръководството на местното читалище „Илия Бешков 1898“, което отдавна е оценило не само таланта му в сферата на изобразителното изкуство, но и непринудения му и въздействащ подход в работата с деца.

Денис ще предизвика малчугани и младежи на различни възрасти да потърсят твореца в себе си и да му дадат свобода на изява. Утре, 4 август, те ще имат възможност да създават произведения чрез лепене на парцалчета върху хартия, а в четвъртък материалите ща са вкусни – ще рисуват с шоколад върху филия хляб.

Миналата година Денис Алиев провокира младите творци да изобразят Христо Ботев върху голяма асфалтова площадка, като за целта използваха само черни дрехи. Много интересни за тях бяха и заниманията със сол, които се надяват и тази година да имат.

Денис Алиев

Данис Алиев живее и твори в София от 15 години. Той е единственият българин, който рисува с готварска сол. Създал е много портрети, включително на известни личности, които ги оценяват високо. Паметен момент в пътя му е реакцията на звездата Жан Клод ван Дам, който споделя снимка на соления си портрет в своя уеб сайт. Творби на Денис имат Гала от „На кафе“, продуцентът Магърдич Халваджиян, Деси и Сашо от телевизионното предаване „Тази сутрин“, рисува футболната легенда Христо Стоичков, фолк певеца Азис, тенисиста Григор Димитров, певицата Маргарита Хранова, президента на Р България Румен Радев и много други популярни личности. Рисува и с шоколад върху филии хляб, както и с подстригана коса. Много от портретите му минават границата, за да стигнат до хората, които са ги поръчали. 35-годишният художник се занимава и с музика.

Чарли Чаплин, изобразен с отрязана коса.
Данис Алиев
Денис с журналистката Кристина Патрашкова и нейния портрет върху филии хлюб с шоколад.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here