Люси Дяковска и плевенският бизнес се включват активно в облагородяването на парк „Кайлъка“

0
1840
Доброволци за Кайлъка

Добрите новини за парк „Кайлъка“ не спират. След като на 14 юни 2020 доброволци разчистиха 500 м от алеята, която започва в близост до хотел „Кайлъка“ и продължава към язовирите, предстои поппевицата Люси Дяковска да продължи дейностите от името на фондацията в подкрепа на парка, която инициира. Ще бъдат извадени корените на премахнатите храсти, ще бъде загладена пръстта около алеята и извозени всички излишни биоотпадъци и пръст. Само за два дни са откликнали няколко плевенски фирми с готовност да помогнат нееднократно.  

„Красимир Христов – „Техноком“ ООД, разреши да се депонират 5 камиона пръст, Мариян Льотов – “Съни Еко” ЕООД, става постоянен партньор на фондацията и Кайлъка с контейнери и извозването им на биоотпадъци. Миро и неговите момчета от „Кицко” ЕООД работиха, разриваха и извозваха от 8.30 до 17.00 часа… Този процес ще продължи известно време, но пък вече в ясен потенциалът на тази втора и толкова неизвестна част от Кайлъка! Работата тепърва започва. Очаквайте много скоро новини за плановете ни с фондацията и как всички ние ще станем Кайлъка!“, информират от Сдружение „Доброволци за Кайлъка“.

В партньорство с Лайънс клуб „Мизия“ – Плевен, те реализират и друга акция – да възстановят всички 70 пейки от началото на парка до хотела. Всички гредички от пейките ще бъдат демонтирани за ремонт, добавяне на нови и боядисване, след което ще бъдат върнати на местата си.

Желаещите да подкрепят дейностите могат да го направят чрез следната банкова дарителска сметка:

IBANBG73RZBB91551009738300

„Доброволци за Кайлъка“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here