Любители и професионални художници ще творят в първия Национален художествен пленер на открито сред водни лилии

0
149
Едно от 250-те платна на Моне с водни лилии
Едно от 250-те платна на Моне с водни лилии

Любители и професионални художници над 18 години ще творят в първия Национален художествен пленер на открито сред водни лилии. Събитието ще се проведе от 20 до 25 май 2024 г., във фермата за водни лилии, която се намира срещу изхода на с. Опанец (посока Долна Митрополия), до магазин “Метро” (на пътя Русе – София). Организатор на пленера е плевенчанинът Дойчин Владимиров – управител на фермата за водни лилии, със съдействието на Община Плевен. Инициативата е вдъхновена от основоположника на импресионизма Клод Моне, който има около 250 завършени картини на водни лилии, като интересът му към тези цветя продължава през целия му живот.

Записването става след изпращане на заявка за участие, крайният срок е 19 май 2024 г. Творците ще имат възможност в рамките на целия период от 20 до 25 май да рисуват във фермата за водни лилии. Картините ще бъдат изложени в специално обособено затворено място, за да може, докато съхнат, да бъдат разглеждани от посетителите, като ще има възможност и за продажба на платната, ако техните автори желаят.  

Официалното начало на пленера ще бъде дадено на 20 май, понеделник, от 10,00 часа. На 25 май, събота, от 10.00 ч., фермата за водни лилии ще отвори врати и за външни посетители, любители на изкуството, гости и представители на бизнеса. На официално тържество от 17.00 часа ще бъдат селектирани най-впечатляващите картини, а жури ще награди класираните на първите три места художници.

Подробности за записването и за регламента на пленера може да намерите на:

https://konkurs-bg.com/products/product_id/7741?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR33hXZO2mZOj3kjjHV7afq8WTDlsdG-XQ-vSRok5Mc66PrvSP1d-Pbs4PA_aem_AdxcASz0sEphAUMkkjZYUHDgQf58kyf0ovrPSTye0RIOHhOrUFNZhwa5XLN0uicDECtx8f4cmGoRJ-LaD1Rdb5b7

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here