Любена Нинова озвучи кралица Идуна в хитовата анимация „Замръзналото кралство 2“ – тази вечер е гала премиерата за участниците

0
1657
Любена Нинова

Поп певицата с плевенски корени Любена Нинова озвучи репликите на български език на кралица Идуна – майката на Елза и Анна, в хитовата анимация „Замръзналото кралство 2“. Тази вечер, 20 ноември, е гала премиерата на български език за участниците, а от 22 ноември филмът завладява кината у нас.  

Във втория филм на „Дисни” любимите на милиони по целия свят Елза, Анна, Кристоф, Свен и Олаф се отправят на съдбоносно пътешествие, за да открият ключа към миналото и тайнствените магични способности на Елза. В първия филм Елза се срамува и страхува от своята сила и от това, че излага на опасност хората, които обича, а в новата анимация тя навлиза в силата и започва да я контролира.

Любена Нинова озвучава детски филмчета от повече от 10 години. За първи път се докосва до тази магия през 2008-ма година, като част от анимацията „Тинкърбел“ на „Дисни“. Оттогава често я канят да пее в различни рисувани истории. Тази година, освен като певица, е одобрена и да озвучи репликите на български на кралица Идуна, което се оказва несравнимо преживяване за нея. „Записването на реплики е много различно от това да пееш, там се искат съвсем различни емоции и нагласа. Беше много интересно да се потопя истински в персонажа, а това, което най-много ми помогна, бе фактът, че самата аз съм отскоро майка. Просто си представих, че говоря на своето дете и се получи! Песничката също е много хубава и по майчински топла. Нямам търпение да видя филма – никой от участниците още не го е гледал целия“, сподели за „Духът на Плевен“ Любена Нинова.

За нея подобни филми са прекрасни не само с музиката, анимацията и сюжета си, но и с това, че предават на децата по един много достъпен начин изконни човешки ценности като вярност, доброта, приятелство. Тя самата ги гледа с удоволствие, защото е на мнение, че във всеки от тях има по нещо и за възрастните. „А когато един ден детето ми порасне достатъчно, за да ги гледаме заедно, ще бъде още по-хубаво, защото ще знае, че във филмчето пее мама“, добавя тя.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here