ЛЕОНИ България дари книги на Клиниката по нефрология при УМБАЛ “Д-р Георги Странски” в Плевен

0
405
Книги

Класически заглавия на бележити български и чуждестранни автори, между които Елин Пелин, Чудомир, Алеко Константинов, Йордан Радичков, Джон Гришам, Агата Кристи и Бранислав Нушич, дариха за пациентите на Клиниката по нефрология и диализа към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен от ЛЕОНИ България.  

Идеята за това се поражда спонтанно в навечерието на Световния ден на бъбрека, традиционно отбелязван в първия месец от пролетта, а целта е онези, които се нуждаят от процедура по хемодиализа, да могат да почетат, ако желаят, докато тя протича. „Мисля, че малките жестове на съпричастност и уважение са важни не само в работата ни, но и в ежедневието ни въобще. Книгите могат да са ценен събеседник и приятел във всякакви житейски обстоятелства, а мъдростта, която носят, не рядко издържа проверката на времето“, коментира идеята Андрей Косоухов, директор на завода, който е глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергия и данни в автомобилната индустрия.  

Книгите бяха предоставени на проф. д-р Васил Тодоров, началник на Клиниката, информира Мария Тодорова – експерт „Връзки с обществеността“ на ЛЕОНИ – България.

Мария Тодорова – експерт „Връзки с обществеността“ на ЛЕОНИ – България, и проф. д-р Васил Тодоров, началник на Клиниката по нефрология.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here