Латинка Минкова реди експозиция с вълшебните си акварели в Творителница „О’Писменехъ!“ в Плевен

1
1143
Латинка Минкова

Латинка Минкова ще подреди експозиция с вълшебните си акварели в Творителница „О’Писменехъ!“ в Плевен. Откриването на изложбата ще е на 8 октомври от 18.00 ч. в Творителница „О’Писменехъ!“ (ул. „Петко Каравелов“ 8 А).

Латинка Минкова е родена в Перник, но живее в Сливен. Завършила е Строителен техникум в родния си град, а после – Стопанската академия „Д. Ценов” в Свищов. Работила е известно време като художник и социолог, но точното си място намира в журналистиката през 1985 г.

Авторката носи многопосочни таланти. Тя е член на Съюза на българските журналисти, на Конфедерацията на българските писатели и на Съюза на българските художници – група Перник. Участва със свои произведения в много национални алманаси и сборници. Носител е на множество литературни награди, а книгата й „Концерт за чембало и кемене” печели представяне в Кеймбрдж на конкурса Голямата книга на малкия град, организиран в Бургас през 2015 г.

Рисува картини с маслени бои, акварели, икони върху камък, керамика и стъкло. Има над 17 самостоятелни изложби – в Перник, Сливен, Пазарджик, Ямбол, Бургас, Рига (Латвия) и др., и участия в много регионални общи изложби. Картини на художничката притежават любители и колекционери от България, Англия, Германия, Белгия, Холандия, Италия, Чехия, Швейцария. 

1 коментар

  1. ЛАТИНКА МИНКОВА Е ГОЛЯМ И СТОЙНОСТЕН ХУДОЖНИК С ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ТВОРБИ, ГОЛЯМ ЧОВЕК И ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛ. ИЗЛОЖБАТА Й ЗАСЛУЖАВА ВНИМАНИЕ И ВИСОКА ОЦЕНКА. ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here