Перкусионисти от НУИ „Панайот Пипков“ спечелиха първи награди от Национално състезание за млади изпълнители на българска музика

0
2076
Симеон Серафимов, Момчил Иванов
От ляво надясно: Симеон Серафимов, Вивиан Колева, Стефка Крумова, Добромир Стойков и Момчил Иванов.

Перкусионисти от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен, спечелиха първи награди от II-то Национално състезание за млади изпълнители на българска музика, което се проведе на 2 и 3 октомври в Бургас. Организатори на събитието са Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ – гр. Бургас, и хор „Родни звуци” със съдействието на Министерство на културата, Община Бургас и Областна администрация  Бургас.

Добромир Стойков и неговият преподавател Момчил Иванов.

Третокласникът Добромир Стойков с преподавател Момчил Иванов впечатли оценяващите с изпълненията си на произведения от Добри Палиев: първа част от „Сюита за тъпан“, „Криво хоро“ за малък барабан и „Полка“ за ксилофон от Добри Палиев.

Носителите на първи награди: Вивиан Колева и Добромир Стойков

Другата престижна награда за плевенската перкусионна школа спечели заслужено деветокласничката Вивиан Колева с преподавател Симеон Серафимов. Тя изпълни Пиеса за маримба от Георги Танчев, пиеса за тъпан и пиано „Аритмия“ от Константин Костов и Орлин Гергов и пиесата „Търговище 84″ за комплект барабани.

Клавирният съпровод беше на Стефка Крумова, която повече от 30 години е корепетитор на плевенската перкусионна школа и подкрепя младите таланти със своето безкомпромисно изпълнителско майсторство.

Участниците в конкурса оценени жури с председател проф. д-р Татяна Кърпарова и членове доц. Борислав Йоцов и д-р Мирослав Димов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here