Лайънс клуб „Огледало” започна дарителска кампания за медици в борбата срещу COVID-19

0
372
Лайънс клуб

Дамите от Лайънс клуб „Огледало” в Плевен започнаха дарителска кампания за набиране на средства в помощ на екипите от първа линия в борбата с коронавируса в УМБАЛ „Д-р Г. Странски”. „Носим отговорност като членове на най-голямата хуманитарна организация в света – Лайънс интернешънъл. Отговорността към обществото – да сме там, където има нужда от нас. Призоваваме всички хора за подкрепа. Явно е дошъл момент, в който всеки да направи и невъзможното за да излезем от безизходицата. Всяка идея, съпричастност, финансова подкрепа, насърчаване ще са от значение и полза”, призовават от клуба.

За справяне със създалата се епидемична обстановка в България, УМБАЛ „Д-р Г. Странски” има нужда от следните консумативи и апаратура:

  1. Безконтактни термометри;
  2. Дезинфектант NOCOSPRAY/NOCOTECH, ефективен и срещу Коронавирус;
  3. Дезинфектанти за ръце, повърхности и под;
  4. Предпазни защитни средства за медиците;
  5. Апарат за изкуствена белодробна вентилация (респиратор);
  6. Бактерицидни лампи.

Събраните средства ще се използват за поетапното закупуване на посочените консумативи и медицинска апаратура, като се гарантира пълна отчетност и прозрачност. До момента с помощта на дарители от Лайънс клуб „Огледало” на многопрофилната болница са предоставени портативен ЕКГ апарат, дезинфектант NOCOSPRAY/NOCOTECH – 6 литра, безконтактни термометри – 17 броя.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here