Лаейънс клубове откриват огромен шишеяд в центъра на Плевен – ще събира pvc бутилки за рециклиране

0
134
шишеяд

Лаейънс клубовете “Огледало”, “Дунавски братя” и “Олимпиец” откриват огромен шишеяд в центъра на Плевен днес, в 11 ч. Конструкцията е монтирана между читалище “Съгласие 1869” и Параклиса-мавзолей “Св. Георги Победоносец” и е предназначена за pvc бутилки от напитки.

“Фирма ДЕТЕЛИНА ДП ООД – ДЕТЕЛИН ПЕТРОВ е осигурила бутилка минерална вода за всеки, който пусне празна бутилка. Когато шишеядът се напълни, GLOBAL RECYCLING LTD ще събере и рециклира бутилките, за да ги върне в производството на нови”, поясняват организаторите на инициативата.

Със събраните средства от кампанията ще бъде създадена Лайънс гора с екзотични дървета. “Един от основните приоритетите на Лайънс Интернешънъл е опазване на околната среда! Съберете използваните pvc бутилки, смачкайте ги и нахранете шишеяда. Той ще ви се отблагодари. Колкото повече бутилки “изяде”, толкова по-бързо екзотичната Лайънс гора в нашия град ще стане факт”, добавят още инициаторите на кампанията.

Те са убедени, че заедно можем да помогнем за намаляване замърсяването на околната среда и броят на pvc бутилките, които се изхвърлят нерегламентирано по улици и паркови пространства, да намалее.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here