Кукленият спектакъл “Карлсон, който живее на покрива” ще зарадва най-малките зрители в Плевен

0
199
Карлсон

Кукленият спектакъл “Карлсон, който живее на покрива” по Астрид Линдгрен ще зарадва най-малките зрители в Плевен. Представлението е на Театър „Карлсон“, гостуващ за първи път в града.

“Очакваме Ви на едно пътешествие над покриви и комини с един „мъж в разцвета на силите си“ и с перка на гърба, който обича бонбони”, отправят покана към публиката от творческия екип.

Карлсон е красив, умен, прилично дебел мъж в разцвета на силите си. Той живее в къщичка на покрива, скътана зад голям комин. При това умее да лети и то не със самолет, а със собствена перка на гърба. За Дребосъчето – чипоносо момченце на седем години, е истински късмет да има такъв необикновен приятел в игрите.

Любимият на всички възрасти Карлсон ще пренесе зрителите в един свят, изпълнен с много щуротии и забавни игри. Със своята бръмчаща перка, той пристига и се превръща в единствен и незаменим верен другар. С песни и танци Карлсон и Дребосъчето си прекарват страхотно и са винаги готови да присъединят околните към своята компания.

Астрид Линдгрен (1907 – 2002) е най-популярната детска писателка в света. Тя е автор на повече от 100 книги – романи, сборници с приказки и разкази, много илюстровани книжки. Сред най-известните ѝ произведения са трите романа за „Карлсон и Дребосъчето“: „Карлсон, който живее на покрива“ (1955), „Карлсон от покрива отново лети“ (1962) и „Ето го пак Карлсон от покрива“ (1968).

Кукленият спектакъл “Карлсон, който живее на покрива” ще бъде представен на 25 февруари, събота, в 11:30 часа, в Панорама мол Плевен (Ниво 1).

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here