Кукленият фестивал „Шарено петле“ продължава в Плевен с представления за малки и големи и творческо ателие

0
71
Шарено петле

Вторият ден от седмото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ ще предложи разнообразна програма за малки и големи. Фестивалът се организира и финансира от Община Плевен в творческо и организационно партньорство с ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, Регионалния исторически музей – Плевен, и със съдействието на фондация „Арт Офис“.

В 10 ч., в парка на Регионалния исторически музей започва представлението за деца “Цирк Мираж” на ДКТ – Видин.

В 16 ч. е началото на Творческата работилница “Крилато ателие с Галя”, която ще се проведе в ДКТ “Иван Радоев”.

В 17,30 ч. детската аудитория може да гледа “Храбрият малък шивач” – постановка на Плевенския театър, която ще се състои в сградата му.  

В 19 ч., в ДКТ „Иван Радоев“, е представлението за възрастни „Банкови кризи и наказания“ с режисьор Теди Москов. Постановката е на Кукления театър в Стара Загора и има награда за режисура и главна мъжка роля на завършилия неотдавна комедиен фестивал „Тодор Колев“ в Шумен.

Фестивалът започна в Плевен вчера, 4 юли, и ще продължи до 8 юли включително. Програмата е богата и разнообразна и са предвидени много изненади за всички зрители. На сцените на Плевенския театър и в парка на Регионалния исторически музей ще излязат творци от цялата страна, както и от Гърция, Испания, Босна и Херцеговина.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here