Концерт-спектакълът “Светът на киното в музика” – естетическа експлозия за сетивата

0
699
Светът на киното в музика - Хилда Казасян и приятели

Премиерата на новия концерт-спектакъл “Светът на киното в музика” на Плевенската филхармония донесе естетическа експлозия за сетивата на многобройната публика, препълнила зала “Емил Димитров” на читалище “Съгласие 1869” снощи. Солистите Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов споделиха таланта, пъстрата си емоционалност и безкомпромисния си професионализъм със зрителите и ги поведоха на едно вълнуващо музикално и визуално приключение.

За него допринесоха перфектното професионално озвучаване и прекрасната мултимедия, подготвена специално от Васил Каркеланов. На екрана оживяха картини от знакови ленти от световното кино, като “Имало едно време в Америка”, “Кръстникът”, “Убий Бил”, “Кабаре”, “Флашданс”, “Хубава жена”, филми на Чарли Чаплин (“Модерни времена”), забавни анимационни герои от “Мъпет шоу“, “Розовата пантера”, “Семейство Флинстоун”, “Том и Джери” и много други, а в залата се сменяше разнообразно артистично осветление, съответстващо на филмовите и музикални истории. 

Култови диалози и реплики на герои от видеостената бяха продължени от музикалните изпълнения в залата и всичко това създаде една паралелна реалност от няколко изкуства, вплетени в оригиналната тъкан на концерт-спектакъла “Светът на киното в музика”. Магията нямаше да бъде възможна без прекрасните аранжименти на Христо Йоцов.

С чувство за хумор и чаровна усмивка Хилда Казасян водеше публиката по неподозираните пътечки на това необикновено пътуване. Тя сподели искреното си вълнение да е част от този музикален проект и да е на сцената с едни от най-талантливите джаз музиканти в България, каквито са Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Мишо Йосифов и Борислав Йоцов, който е и диригент.

Джазпевицата благодари и на музикантите от Плевенската филхармония за чудесната им работа и позитивно отношение към събитието, както и на ръководството на културния институт, което застава зад идеята и допринася тя да се превърне в реалност.

С нестихващи аплодисменти публиката изрази възхищението и радостта си от концерт-спектакъла, а музикантите върнаха жеста с изпълнение на бис.

Проектът “Светът на киното в музика” включва над 33 концерта в страната и идва като продължение на изключително успешния проект „Да послушаме кино“, включващ едни от най-популярните теми от български филми. Програмата препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here