Книгата „Пепел от мислеща тръстика“ на писателката Неда Антонова излиза на книжния пазар с благотворителна цел

0
1626
Неда Антонова

Книгата „Пепел от мислеща тръстика“ на изявената българска писателка от Плевенския край Неда Антонова ще излезе на книжния пазар с благотворителна цел. От утре, 13 октомври 2020 г, тя може да бъде открита в книжарниците „Хеликон“ в София, Търговище и Шумен. Четивото се разпространява благотворително с цел финансово да се подпомогнат прикованият към инвалидна количка младеж Радослав Росенов и неговото изнемогващо семейство от град Опака, област Търговище. Инициативата на Неда Антонова е част от националната кампания „Да върнем радостта на Радо“. „Когато помагаме на другия, ние помагаме на душата си!“, убедена е писателката.

Тя информира, че на този етап книгата няма да се разпространява в други градове на страната, тъй като е в малък тираж, издаден благотворително. Ако в бъдеще издател прояви интерес към четивото, то ще достигне до повече читатели.

„Пепел от мислеща тръстика“ вече заинтригува верните почитатели на Неда Антонова. Книгата съдържа бисерчета мъдрост във вид на сентенции, кратки диалози и прозрения, които авторката им споделяше периодично в страницата си във Фейсбук, а в последствие, подкрепена от своите читатели, събра в това издание.

Из „Пепел от мислеща тръстика“:

***

ЖИВЕЕМ В МИР СЪС СЕБЕ СИ, КОГАТО:

съвестта ни е съгласна с решенията на ума;

душата ни харесва измислиците на сърцето;

а тялото ни има повече мечти, отколкото желания…

И здраве!

***

– КАКВО МИСЛИТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ?

– Диви и баладични като самата природа. Българинът е тъмен и дребнав в дребното, но светъл и велик във великото! Той ще намрази брат си заради педя земя, но ще похарчи живота си за спасяване на полковото знаме…

…Защото всеки народ прилича на своето минало!

***

ЧОВЕШКОТО СЪРЦЕ Е

най-беззащитното Божие творение !

Неговото единствено оръжие е

жаждата му да обича !

***

КОЙТО ИМА много от Бога,

не бива да очаква нищо от хората !

Неда Антонова
Неда Антонова

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here