Кметът на побратимения с Плевен украински град Николаев очаква подкрепа за децата в навечерието на Коледа и Нова година

1
244
Община Плевен

Кметът Георг Спартански получи писмо от своя колега Олександър Сенкевич – кмет на побратимения с Плевен украински град Николаев, информират от пресцентъра на местната администрация. В писмото се изразява благодарност за изпратената хуманитарна помощ от плевенчани и за подкрепата за бежанците, които бяха настанени в плевенски хотели.

Всяка година Общинският съвет на Николаев подарява празнични сладки и подаръци за Коледа и Нова година на децата в града. Но в ситуация на военно положение местният парламент е ограничен в закупуването на такива изненади, дори със средства от местния бюджет, се казва още в писмото.

В тази връзка Ви молим да разгледате възможността за оказване на съдействие за закупуване на сладки подаръци за децата, които в момента са в Николаев, като общият им брой е приблизително 19 хиляди. Ще бъдем искрено благодарни за подкрепата на децата от Николаев по повод Коледа и Нова година”, завършва писмото на Олександър Сенкевич.

Кметът Георг Спартански вече е провел разговори с неправителствени организации, които са заявили готовност за съдействие при закупуването и транспортирането на лакомства за децата от украинския град.

Всички, които също искат да окажат подкрепа, могат да внесат средства в дарителската сметка на Община Плевен:

ОБЩИНА ПЛЕВЕН

БАКБ Офис Плевен

BIC: BGUSBGSF

IBAN: BG85BGUS91608404113900

Код/вид плащане: ДАРЕНИЯ, ПОМОЩИ И ДРУГИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛУЧЕНИ СУМИ ОТ СТРАНАТА – 44 51 00

Основание: За новогодишни подаръци за децата на Николаев, Украйна

1 коментар

  1. Чекай агне от село, може да доде тия дни по Великден. На хората им пусна от тия нагли просяци.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here