Кметът на Плевен връчи почетен плакет на БК „Спартак“ по повод завоюваното второ място в турнира за Купата на България

0
55
Спартак - Плевен, бастебол

Кметът д-р Валентин Христов и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански посрещнаха днес в Община Плевен представителите на Баскетболния клуб „Спартак“. След 28-годишна пауза отборът на плевенчани се класира за финал в турнира за Купата на България по баскетбол за мъже и завоюва престижното второ място след среща с тима на „Черноморец“ – Бургас.

„За нас плевенските баскетболисти са победителите. Благодаря ви за емоцията и достойното представяне! Пожелавам ви пълни зали и нови успехи!“, обърна се към представителите на отбора кметът д-р Христов. На срещата с местната власт от БК „Спартак“ присъстваха мениджърът Богдан Петков, старши треньорът Любомир Минчев, треньорът на клуба Тодор Тодоров и капитанът Станимир Маринов. От името на Общината д-р Христов връчи на отбора почетен плакет, който бе приет от мениджъра Богдан Петков.

Поздравления към БК „Спартак“ за отличното им представяне отправи и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански. „За мен е изключителна чест и удоволствие да Ви поздравя от името на Общински съвет – Плевен, и лично от свое име за класирането на финала и достойното  представяне срещу. В продължение на 28 години Плевен и почитателите на баскетболната игра очакваха с нетърпение този момент. Благодаря Ви за емоцията, която подарихте на цялата ни спортна  общественост“, каза доц. д-р Малкодански. Той посочи също, че независимо от крайното класиране, постигнатото е изключителен успех за плевенчани и показва, че отборът с това ръководство и с помощта на Общината и на спонсори се движи в правилна посока.

На срещата, на която присъстваха и представители на медиите, мениджърът на баскетболния клуб Богдан Петкова сподели, че за първи път от 28 години плевенският баскетбол отново е на финал. „За съжаление на финала не изглеждахме така, както ни се искаше. От тук нататък влизаме в решителната част от сезона в Националната баскетболна лига. В края на м. април започват елиминациите и се надявам да влезем в битката за медалите“, каза Петков. Той благодари на местната управа за уважението и подкрепата.

„Радвам се, че с класирането на отбора на финал успяхме да зарадваме донякъде феновете на баскетболната игра в Плевен. В спорта има както победи, така и загуби. Има още едно състезание тази година, надявам се там да стигнем до финал и да можем да се реваншираме на нашите фенове“, сподели и старши треньорът Любомир Минчев.  

„Славните години на баскетбола ще започнат да се връщат в Плевен“, категоричен бе капитанът на отбора Станимир Маринов. 

Информация: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here