Клуб “Северняците” кани състави от страната за участие в VIII-я Национален фолклорен фестивал „Любимото ми хорце” в Плевен

0
685
Любимото ми хорце

Клуб “Северняците” с художествен ръководител Джейлян Демирев кани състави от страната за участие в VIII-мия Национален фолклорен фестивал „Любимото ми хорце”, който ще се проведе на 4 юни 2022 г. в Летния театър в Плевен.

Право на участие имат всички клубове, групи и формации от страната, изучаващи български народни хора за любители. Няма възрастови ограничения, а облеклото е по желание на участниците. Сценичната изява е с продължителност от 3 до 8 минути, в които могат да бъдат представени няколко хора. Музикалният съпровод се осигурява на флаш памет или CD. Фестивалът е без конкурсен характер, а неговата цел е да популяризира и съхранява българския фолклор. Заради противоепидемичните мерки, тази година в него могат да се включат само 20 колектива. Крайният срок за заплащането на таксата за участие е 21 май 2022 г.

“В последните години българският танцов фолклор е във възход. За радост на много колеги, за този възход спомагат най-вече така наречените клубове за български народни хора… По време на танцуване на любимото хоро човек най-добре показва своя нрав, своята душевност, своя темперамент, своето богато сърце! Всяко хоро от различните региони носи своя специфичен стил и характер. Нека покажем, колеги, богатото разнообразие на българските народни хора!”, призовават от Клуб “Северняците”.

Подробности за фестивала може да научите на https://d-demirev.weebly.com/.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here