За седма година “Сдружение Азбукари” обединява българите по света с инициативата “Пробуждане с хоро” на 3 март

0
376
Пробуждане с хоро

За седма поредна година “Сдружение Азбукари” ще обедини българите навсякъде по света с инициативата “Пробуждане с хоро” на 3 март – Националния празник на България. Нека с още по-голяма инициативност, креативност, хъс и позитивна енергия сътворим заедно един уникален, вълнуващ онлайн спектакъл. Да превърнем „дефекта“ от пандемичната обстановка в ефект! Да сътворим заедно нещо, което никой друг не е правил досега онлайн в такива мащаби. Всички заедно – организатори, участници в концерта и българи от Родината и по света, за седма поредна година да построим мост на българщината с хорото и да слеем нашата позитивна енергия в едно!”, призовават организаторите.

Шестгодишната традиция досега повелява основни хороводци на празника „Пробуждане с хоро“ да бъдат хилядите българи, които в градове и села, в страната и по света се включват в любителски и професионални фолклорни формации. Центърът на събитията е столицата на България – София, а началото ще бъде дадено на 3 март 2022 г. в 12:00 часа и ще се излъчва на живо (стрийминг) в социалните мрежи Facebook, Youtube и в сайта на „Сдружение Азбукари“.

И тази година авторите на празника очакват вдъхновяващи включвания, танцьори и певци, пренасящи българския дух навсякъде по света. Всеки фолклорен изпълнител, танцов ансамбъл или клуб по народни танци може да участва в инициативата, като създаде вдъхновяващо видео, в което да прикани всички българи да отбележат Националния празник, като станат част от световния мост „Пробуждане с хоро“.

“Каним хоротропците на 3-ти март да заснемат свое видео как играят хоро. Нека заедно да покажем, че нищо не може да ни попречи да играем хоро, където и да е – вкъщи, на двора, в работата, в парка, на улицата”, призовават от “Сдружение Азбукари”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here