Кинофестивал, концерти и изложба организира Община Плевен за Коледа

0
271
Коледни събития

Кинофестивал, концерти и изложба организира Община Плевен за Коледа. Събитията са с безплатни билети. Кинофестивалът ще се състои в Артцентър “Плевен” (в Градската градина) и започва на 15 декември, в 18 часа, с историческия биографичен филм “Влюбеният Айфел” (Франция/Германия). На 16 декември, от 11 часа, децата могат да гледат съвременна българска анимация, а възрастните – комедията “Сватбата на Роза” (Испания), от 18 часа.

На 17 декември от 11 часа е прожекцията на детския игрален филм “Случаят Кюри”, а от 18 часа – на комедията “Три перфектни дъщери” (Италия).

На 19 декември ще се състои концертът “Коледно послание” на Общински хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева. В програмата са включени традиционни и съвременни коледни песни. Клавирният съпровод е на Мариана Мирчева. Събитието ще е от 18 ч., в ДКТ “Иван Радоев”. Входът е с безплатни билети, които могат да бъдат получени от днес на касата на театъра.

На 20 декември, от 18 часа, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” ще зарадва почитателите си с концерта “Коледен благослов”, който ще се състои в ДКТ “Иван Радоев”. Входът е с безплатни билети, които могат да бъдат получени от днес на касата на театъра.

На 21 декември Дружеството на художниците в Плевен ще открие традиционната си за това време на годината Коледна изложба. Събитието ще е в Артцентър “Плевен”, в 17,30 часа.

На 22 декември ще се състои концертът на Духовия оркестър “Коледа с приятели”. Диригент ще е Пламен Марков, участват солисти, танцьори от НУИ „П. Пипков“, Вокална група “Арлекино” и Студио за класически балет при читалище “Съгласие 1869” с ръководители съответно Виолета Боянова и Маня Николова. Началният час на събитието е 18 ч., в читалище “Съгласие 1869”. Безплатни билети за концерта могат да бъдат получени на касата на читалището.   

На 23 декември, от 11,30 ч, на площад “Възраждане” ще се състои празникът “Коледа е!” с участието на Северняшикия ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев”, който ще представи коледни обичаи от Плевенския регион.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here