Католическите църкви в Раковски, Плевен и Белене организират автобуси за извозване на бежанци от Украйна до България

0
643
отец Венцислав Николов
Отец Венцислав Николов

Три буса от гр. Раковски, един 48-местен автобус от гр. Плевен и бус от гр. Белене тръгват на 4 март за Одеса, Украйна, за да превозят към България бежанци от войната. Пътуването се организира от католическите църкви в споменатите български градове и ще се реализира със съдействието на Министерството на външните работи на Република България, информира отец Венцислав Николов, католически свещеник и настоятел на манастир “Свети Максимилиян Колбе” в гр. Раковски.

“Настаняването на хората е осигурено. На украинска територия можем да се придвижваме само през деня. Най-вероятно на връщане с хората, които ще придвижим, ще имаме проблем с километричните опашки на влизане при украйно-румънската граница и предвиждаме забавяне. Поради тази причина имам молба за помощ: нужни са ни сандвичи или консерви, добре опаковани провизии и вода за из път. Помощта очакваме в манастира “Свети Максимилиян Колбе” гр. Раковски и Епархийно светилище “Дева Мария от Фатима” в гр. Плевен утре, 3 март”, информира още отец Венцислав Николов.

Той добавя, че в момента се извършва десант над Одеса и най-вероятно след два дни ще има още по-голяма група бягащи украинки с деца близо до границата, а това предполага, че няма да има нужда от навлизане на 250 км в украинска територия.

“Нека Бог да е с нас и пред нас! Благодаря на всички онези мъже, които се съгласиха да пътуват, и на семействата им, които ги подкрепят. Все още могат да се включат доброволци. Не сме безразлични към човешкото страдание!”, призовава отец Венцислав Николов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here