Филмът “Ботев” тръгва по кината от днес

0
764
Филм

На знаковата за България дата Трети март тръгва по кината игралният филм “Ботев” на режисьора Максим Генчев. Лентата беше реализирана в рамките само на 2 години с даренията на над 1 500 българи от страната и чужбина. Трейлърът на кинопродукцията беше излъчен на 6 януари – рождения ден на Христо Ботев, по БНТ и bTV. Продуцент е Десислава Ковачева, а съпродуцент – БНТ.

В ролята на Ботев влезе младият актьор Деян Жеков, който пресъздава образа с огромна отговорност и вдъхновение. Впечатляваща е и физическата му прилика с поета и революционер.

В ролята на Стефан Стамболов се превъплъти актьорът Филип Филипов, Симеон Гълъбов изигра Георги Обретенов, Георги Кадурин е владиката Панарет Рашев, Неда Спасова от сериала „Откраднат живот” създаде образа на Венета – любимата на Ботев, Атанас Петков играе Станю Хитров, Веселин Плачков ще видим като Бенковски, в ролята на Любен Каравелов дебютира Владимир Солаков, а Ники Илиев се превъплъщава в душманина на Ботев на име Джам Бол. Самият Максим Генчев играе чорбаджи Симов.

По-голямата част от филма е снимана в Калофер, само някои от сцените са изнесени в Козлодуй и средновековната крепост „Баба Вида“ във Видин.

Премиерата на лентата се състоя снощи в кино “Люмиер” в София. Сред зрителите беше и президентът на Р България Румен Радев, който след приключване на прожекцията поздрави актьорите и целия творчески екип на продукцията.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here