Къщата на художниците представя виртуално годишната изложба на Артшкола „Таланти“

0
1106
Артшкола
"Паун", Ния Атанасова, 15 г

Къщата на художниците в Плевен представя виртуално на официалната си страница във Фейсбук годишната изложба на Артшкола „Таланти“ с художествен ръководител Ралица Петрова. Тази изява компенсира донякъде възможността за жив контакт с публиката, която при други обстоятелства щеше да се реализира. Малките и по-големи автори на картини трябваше да застанат до творбите си, да са удовлетворени от постиженията си и да приемат лично поздравите на многобройна публика вчера, за когато беше планирано откриването на пъстрата и зареждаща с много позитивни емоции експозиция. Въпреки това детското творчество стига до публиката чрез виртуалното пространство.

„Белят платно“, Ния Атанасова, 15 г.

В настоящата виртуална изложба, която може да бъде разгледана онлайн до 9 май, са представени творби, рисувани от деца на възраст от 6 до 19 години. Изявата трябваше да има благотворителен характер под мотото „Заедно за деца таланти“. Организаторите й се надяват, когато приключи пандемията, и тази цел да бъде реализирана в залите на Къщата на художниците.

„Боженци“, Радослава Панкова, 13 г

Вече шест години Артшкола „Таланти“ подготвя деца на различна възраст в сферата на изобразителното и приложното изкуство, обучава в различни стилове и техники малките творци. Има 19 осъществени изложби в страната и зад граница, много спечелени награди от конкурси. На най-посветенито на това творчество Школата предлага подготовка за кандидатстване в паралелки с изобразително изкуство и обучение за кандидат-студенти. Провеждат се и арттерапевтични курсове за възрастни след предварително записване.

„Учим се от Ван Гог“, Ивет Григорова, 19 г

Артпедагогът Ралица Петрова изучава Art Life Coach в Института по експресивни изкуства, арттерапия в София и „Аат терапия и трудотерапия“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, където през 2005 г. завършва „Факултет по изобразителни изкуства“ със специалност „Педагогика на обучението по изобразителни изкуства”. Специализира графика при проф. Мотко Бумов и ас. Милен Джановски.

Ралица Петрова и нейни ученички
„Есен“, Вяра Конова, 10 г
„Любов“, Емили Исаева, 10 г.
„Фламинго“, Василена Димитрова, 6 г
„Морският фар“, Илиан Василев, 9 г
„Зима“, Илиан Цонков, 9 г
„Българка“, Ралица Минкова, 10 г

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here