Четирима цигулари от различни поколения изненадаха със специален поздрав своята учителка Благородна Танева за юбилея й (видео)

0
2352
Зорница Иларионова, Яна Дешкова, Кай Орлинов, Цветомир Цанков, Кай Орлинов

Четирима цигулари от различни поколения изненадаха със специален поздрав своята учителка Благородна Танева за 60-годишния й юбилей. Яна Дешкова, Зорница Иларионова, Цветомир Цанков и Кай Орлинов записаха с много любов „Алегро“ из Концерт за четири цигулки от Г. Телеман и го подариха на своята прекрасна преподавателка, която 21 години шлифоваше таланти в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен, а от 2003 г продължи да прави същото в столичното Национално музикално училище „Любомир Пипков“.  

На днешната дата – 22 април, споменатите четирима цигулари трябваше да изнесат концерт заедно със Шуменската симфониета и маестро Станислав Ушев по повод юбилея на Благородна Танева. Тъй като в условията на пандемия това няма как да се случи, младите музиканти решават да използват социалните мрежи, за да реализират този запис и с него да поздравят както своята учителка, така и всички приятели на музиката.

Благородна Танева със своята дъщеря и ученичка Зорница Иларионова.

С това музикално послание възпитаниците на Благородна Танева й изказват своята огромна благодарност за безкрайните грижи, всеотдайност и обич, с които ги оформя като личности и музиканти. За тях тя е човекът, който първи е повярвал в таланта им, осветил е пътя им и е сбъднал мечтите им. „Тя застава до нас, когато е най-тъмно, и знае, че ще победим. За нея всички ние сме нейни деца. Днес й пожелаваме да е здрава и да продължава с нестихващ ентусиазъм да вдъхновява, да създава и да извежда следващите ярки дарования по трудния, но толкова достоен и красив път към върховете в цигулковото майсторство! С обич от нас – Яна, Цветомир, Зорница и Кай!“, споделят в своето вълнуващо обръщение към своята любима учителка нейните достойни ученици и доказани цигулари.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here