Камерен оркестър “Студио Примо” се завръща на сцената за своя 20-годишен юбилей и рестарт

0
516
Студио Примо

Камерен оркестър “Студио Примо” се завръща на сцената за своя 20-годишен юбилей и рестарт, информират от Плевенската филхармония. Емоционалната среща с публиката е под мотото “Солистите” и ще е на 8 септември, от 19 часа, на сцената на читалище “Съгласие”.

Концертмайсторът и създател на състава е известен – Чавдар Вълков – той е концертмайстор и на Плевенската филхармония. Около останалите музиканти все още витае мистерия – не е ясно кои са, но е ясно, че има още 11 цигулари, 4 виолончелисти и 1 контрабасист. В програмата са подбрани произведения от А. Дворжак, Г. Форе, А. Пиацола, А. Заберски – син и др. композитори. Аранжиментите и оркестрациите са на Пламен Проданов.  

„Точно преди 20 години, в летните дни на далечната 2002 г. и в любимото ми читалище „Лик“, се роди идеята за Камерен оркестър „Студио Примо“. Направихме десетки запомнящи се концерти, създадохме своето име и история. С времето остана само споменът за нас”, спомня си Чавдар Вълков и добавя, че оркестърът вече е с нов формат от 17 солиращи оркестранти, които са търсещи и креативни – с нова визия и нови идеи.

Организатори на концерта са Плевенската филхармония и читалище „Лик“ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here