Калин Вельов кани плевенски творци и ръководители на културни институти на откровен разговор за проблемите в сферата

0
496
Калин Вельов

Народният представител от 44-то Народно събрание и член на Комисията по култура Калин Вельов кани плевенски творци и ръководители на културни институти на откровен разговор за проблемите в сферата, който ще се състои на 13 октомври. В 15 ч. в зала „Плевен“ на Областна администрация той ще се срещне с представители и членове на всички културни институции в града, а в 17 ч. събитието ще продължи в читалище „Съгласие“ с плевенските артисти на свободна практика.

„Не е тайна, че всички ние, които сме в основата на съхранението и развитието на българската култура, преодоляваме трудности и се борим с всички сили ден след ден, за да продължаваме и разгръщаме дейността си. Понякога срещаме трудности, почти непреодолими, демотивиращи и спъващи работата ни. Нужен ни е откровен разговор за културата у нас. Считам, че имаме възможност да говорим свободно и аргументирано за това как да разрешим натрупалите се проблеми през годините. И колкото по-ясно и откровено си говорим, толкова по-категоричен ще бъде шансът за решаването им“, се казва в писмо на Вельов до културната общественост на Плевен.

Вельов вече изслуша проблемите на културната гилдия в Пловдив и Стара Загора. Той определи срещите като „интересни и полезни, с повдигнати за обсъждане и работа нови въпроси“. В Пловдив присъстват повече музиканти, а в Стара Загора се отзовават и представители на музеи, библиотеки и театър.

Следващите срещи на перкусиониста и депутат ще са в Русе на 12 октомври и в Плевен на 13 октомври.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here