Изложба живопис „Заший очите и гледай със сърцето си!“ ще открие Красимир Костов в Творителница „О`Писменехъ“

0
483
Картина - Красимир Костов

Изложба живопис „Заший очите и гледай със сърцето си!“ ще открие Красимир Костов в Творителница „О`Писменехъ“ (ул. „Петко Каравелов“ 8 а), днес, от 17,30 ч.

Творецът е роден София през 1973 година, но живее и израства село Радомирци, където учи до 7-ми клас. След това продължава образованието си в Средното специално художествено училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян. “Благодарение на многото и разнообразни занаяти, до които се докоснах там, аз се обогатих и израснах. Троянското училище изгради една творческа основа в мен, на която продължавам да градя и до днес”, признава творецът. Изявява се на различни професионални поприща, но изкуството не спира да го съпътства през целия му живот, тъй като го смята за свое призвание. “Рисувам от дете. Това обогатява душата ми и ме крепи през всичките години”, споделя художникът.

картина

В момента живее в град Луковит със своята съпруга. В града с живописна природа среща меценатите Андриан Йорданов – Ачо и неговата съпруга Петя, които оценяват по достойнство картините и керамиката му и го поощряват да твори непрестанно.

Красимир Костов има една самостоятелна изложба до момента, две участия в общи експозиции и много картини, открили своите собственици в чужбина. Предпочита стиловете реализъм и сюрреализъм. През 2011 г. започва да се занимава и с аерография – рисува върху автомобили, каски, компютърни кутии и всякакви разнообразни предмети. Убеден е, че целта на изкуството е да накара човек да се смекчи и да се замисли за смисъла на живота, да види красотата на този свят или на други паралелни измерения. Смята, че художниците са само едни проводници на нещо по-висше, до което се докосват дотолкова, доколкото им е позволено.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here