Изложба живопис “Всичко е любов” ще подреди в Къщата на художниците плевенчанката Албена Галева

0
330
Къща на художниците - Албена Галева

Изложба живопис “Всичко е любов” ще подреди в Къщата на художниците (ул. “Димитър Константинов” 17) плевенчанката Албена Галева. Ценителите на изобразителното изкуство могат да се запознаят с творчеството й на 24 юни 2022 г., от 18 часа.

Авторката е завършила Националното училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян, а в последствие и Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград със специалност “Педагогика на изобразителното изкуство”. От 2001 г. до момента преподава изобразително изкуство в начален и прогимназиален етап в училища в София.

С живопис започва да се занимава преди 10 години, като до момента има 3 самостоятелни изложби. Първата й среща с публиката е през 2013 г., като поканата за нея е отправена от докторът по педагогика Ваня Кастрева, бивш зам.-министър на образованието и дългогодишен началник на Регионалния инспекторат по образованието в София – град.  

Следва самостоятелна изява в Карлово, организатор на която е бизнесдамата и художничка Кунка Бакалова. Пак по нейна покана плевенчанката участва в артпроекта „Картина от мнозина“, в който се изявяват шестима нейни ученици и печелят награди от Международния конкурс „Рицар на четката“ – от създаването му в него се изявяват над 2000 млади автори от 18 държави.

Миналата година Албена Галева и нейната приятелка Йовка Мечкарова откриват своята първа съвместна изложба в галерия „Джамията” в Дупница. Те показват 32 живописни платна, изобразяващи любовта им към българщината. Албена Галева представя платна с автентични стари български възрожденски и родопски къщи и други приказни гледки от българската природа. 

В творческия си път плевенчанката участва в няколко пленера, сред които „Родопска приказка“ в Смолян и „Нарисувани усещания“ в Свиленград.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here