Изложба с приложно изкуство ще открие Дора Димчева в Къщата на художниците в Плевен

0
160
Къща на художниците

Изложба с приложно изкуство ще открие Дора Димчева в Къщата на художниците в Плевен. Художественото събитие е на 16 февруари, в 17,30 ч. – в деня на 80-годишния юбилей на авторката.

Тя ще представи интересни картини, изработени от сламки, мидени черупки и цветя. Ще прозвучат и нейни стихове от последната и книгата “Моята лирика”, издадено по повод житейската й годишнина.

Дора Димчева е от град Своге и повече от 30 години работи в Следствената служба. За този период от живота си има написани две документални книги: “История на Следствената служба“ и „Старите архиви – интересни случки от Следствието“.

С настоящата експозиция художничката ще отбележи своя 80-годишен юбилей. Ще бъде представена и третата ѝ книга, която е със стихове. Авторката твори от ранните си години и в двете направления: поезия и приложно изкуство. Назад във времето открива две изложби в Къщата на художниците, реди свои експозиции и в други градове, както и в Своге, където живее сега.

Вдъхновява се от природата с нейните разнообразни дадености, а картините й са с различна тематика – пейзажи, емблематични сгради за България, икони.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here