Изложба с детски рисунки по творчеството на акад. Светлин Русев редят в ХГ “Илия Бешков” в Плевен

0
262
ХГ "Илия Бешков"

Изложба с детски рисунки по творчеството на акад. Светлин Русев ще подредят в ХГ “Илия Бешков” в Плевен. Експозицията ще бъде открита на 11 юли, от 18 ч.

Летните занимания по изобразително изкуство за деца в галерията започнаха в средата на юни 2023 г. Творческите срещи бяха под наслов “Музеят е муза. Лято, вдъхновено от академик Светлин Русев“ и ще продължат до 8 юли, от 11 до 14 ч. – всеки ден, без неделя и понеделник.

Младите таланти имат възможността да творят сред невероятната атмосфера, която създават десетките творби на акад. Светлин Русев – именит художник, общественик, преподавател и мислител със световна известност. Изложбата с негови работи беше открита неотдавна по повод 90-та годишнина от рождението му и може да бъде посетена до 22 юли. Посетителите ще видят и неговата нова за фонда на галерията картина „Изпращането на Св. Методий“, монументална живописна творба с размери 3 на 4 метра, която ще остане в постоянната експозиция на ХГ „Илия Бешков“. Творбата беше дарена от дъщерите на художника – Милкана и Ралица Русеви.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here