Изложба с детски рисунки по програма “Музеят е муза” ще открият в Художествена галерия “Илия Бешков” в Плевен

0
446
Изложба

Изложба с детски рисунки ще бъде открита на 7 декември, сряда, от 17 часа в Художествена галерия “Илия Бешков” в Плевен. Творбите са създадени по програмата “Музеят е муза”, която е инициатива на ХГ „Илия Бешков“ – Плевен, и артпедагога Невелина Янакиева. Целта е да се провокира интересът на деца и младежи към изобразителното изкуство. По време на заниманията, които през топлите дни се провеждаха на открито, а сега са в залите на галерията, както и на нейния филиал ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев”, младите художници се срещат с големи автори и се учат от тяхното творчество.

Сред един от първите беше изключителният творец Илия Бешков, родом от Плевенския край, а по-късно в центъра на творческите занимания попаднаха и неподражаемите светове на Николай Райнов, акад. Светлин Русев и много други велики художници.  

Младите таланти са на различни възрасти, а по време на артзаниманията използват и много нестандартни материали, като домакинско фолио, лак за нокти, черен картон, амбалажна хартия, щипки за пране и др.  

Артпедагогът Невелина Янакиева и млади таланти.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here