Изложба-преклонение пред Жената открива скулпторът Кирил Мескин в столичната галерия „Арте“

0
523
Мескин

Изложба-преклонение пред Жената ще открие скулпторът Кирил Мескин в столичната галерия „Арте“. Вернисажът е на 30 септември от 18,00 до 20,00 часа, а експозицията може да бъде видяна до 17 октомври 2020 г.

Този виртуозен майстор на камъка присъства не само в интериорното пространство на галерията, но представя и едроформатни скулптури в открита среда – в двора й. В настоящата изложба авторът изповяда своето преклонение пред Жената – раждаща, отглеждаща, опазваща, възпитаваща, вдъхновяваща, направляваща Живота – с нежност и неподозирана сила, с любов и всеотдайност.

Кирил Мескин не представя конкретни портрети, творбите му са по-скоро духовни състояния на Жената в нейната многостранност: от капризното момиченце, невинността на младостта, през красотата и предизвикателството на голото тяло, зрелостта и мъдростта, орисниците и прорицателките до одухотвореността на Мадоната.

Авторът споделя, че в тази изложба има и изненади, споделени тайни и търсене на скрито познание. Повечето от скулпторите са изваяни от характерния за него „Кирчов камък“ – красив и многоцветен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here