Изложба „Непоказвани рисунки“ подреди в Артцентър „Плевен“ художникът Димитър Василев

1
628
Димитър Василев - изложба

Изложба „Непоказвани рисунки“ подреди в Артцентър „Плевен“ художникът Димитър Василев. Експозицията ще бъде открита днес, 29 юли, в 17,30 часа.

Авторът е познат на артсредите в града. Той е роден през 1958 г. в Плевен, а средното си образование завършва в Художествената гимназия в София през 1977 г. През 1984 г. се дипломира във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност живопис. Професионалният му път преминава като учител по изобразително изкуство, като няколко десетилетия преподава в Езиковата гимназия в Плевен.

Участва редовно в изявите на представителството на плевенските художници и във всички издания на Биеналето на малките форми „Плевен“, както и в други национални общи изложби. Има номинации през 2005 и 2012 г. от националните изложби на художниците-педагози във Велико Търново. Участва в пленери по живопис.

1 коментар

  1. Прекрасни инициативи! Стойностни личности с висок дух! Благодаря за усилията да поддържате и извисявате плевенчани в духовната сфера, толкова нужно и полезно добротворство!

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here