Изложба модулна мозайка открива Страхил Найденов в Къщата на София

0
809
Страхил Найденов

Изложба модулна мозайка ще открие плевенския автор Страхил Найденов в Артцентър „Къщата на София“ на 21 октомври от 18 часа. Произведенията бяха представени в Плевен навръх рождения му ден – 2 септември, и изненадаха приятно почитателите му, с което за пореден път доказа, че светът на творчеството му е необятен и винаги може да се роди нещо различно в него.

Новите му работи представят разнообразни теми – за жената, любовта, свободата, баланса в различните измерения на живота и др. Въпреки пъстрата тематичност обаче, творбите стоят много хармонично, спокойно и обединени от общата техника.

Страхил Найденов
Страхил Найденов

„Нещата ми в тази изложба са уникални. Техниката си е лично моя хрумка. Понятие модулна мозайка не съществува. Идеята се роди в разговори с колеги. Основата на класическата мозайка е контур – всяко едно изображение се оформя като контур и след това се запълват празните пространства. Докато при мен идеята е да няма контур. И интересното е, че точно липсващият контур е най-видим в работите. Цялата композиция е изградена от едни, на пръв поглед, хаотични модули, компоненти, събрани от нещо, което отсъства“, обяснява техниката на уникалните си за България работи. Няма информация в световен мащаб дали някой прави подобни мозайки, защото не е виждал до момента.

Изложбата е придружени с каталог, който всеки желаещ може да си закупи. Освен това са представени принтове на някои от творбите му – те са рамкирани подходящо, на разумни цени са и са подписани лично от автора.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here