Изложба „Единство в природата“ с творби на деца от ОУ „Валери Петров“ изпъстри двора на Регионалния исторически музей

0
687
изложба ОУ

Изложба „Единство в природата“ с творби на деца от ОУ „Валери Петров“ изпъстри двора на Регионалния исторически музей в Плевен днес.   

Експозицията беше открита от директора на училището Ирен Димитрова, нейната заместничка Таня Илиева, старши учителката по биология и здравно образование Стела Кузманова и музейни специалисти.

Събитието е резултат от съвместната дейност на двете институции по спечелен проект към Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Културните институции като образователна среда“. Всички макети в изложбата са изработени от ученици, които са използвали само природни материали за направата им – семена, ядки, вълна, черупки от яйца, отпадъчни материали.

Посланието на всяка творба е, че природата ни дава всичко, за да живеем в хармония с нея – нужно е единствено да я пазим. Чрез творческите проекти се разкрива отношението на децата към природата – неизчерпаем извор на красота, радост и духовно обогатяване.

Първите посетители на изложбата бяха малчуганите от ДГ „Щурче“, с директор Христинка Рангелова. Богатството и разнообразието в растителния и животинския свят, представени чрез постери, макети и рисунки, събуди у тях жив интерес към природата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here