Италианско трио сопрани гостува за първи път в България – ще изнесе концерт и в Плевен

0
488
Италианско трио сопрани

Италианско трио сопрани идва за първи път в България за концертно турне Il Mondo с Врачанския симфоничен оркестър под диригентството на маестро Христо Павлов. В годината на честването на 100-годишнината от рождението на Мария Калас, Елена Роси, Марика Франчино и Виола София Нисио представят проекта Il Mondo, информират организаторите. 

Събитието в Плевен ще е на 19 юли, в двора на Регионалния исторически музей, от 20 ч. Програмата включва класически оперни арии, италиански мелодии, хитове от Бродуей и избрани произведения от световната музикална сцена.

Всяка от трите певици работи с известни оркестрови и сценични режисьори и изпълнява водещи роли в най-престижните театри в Италия и по света, информират още организаторите на събитието, което ще се състои и в градовете Перник, Пловдив, Враца, Карлово, Варна, Търговище, Стара Загора, Сливен, Хасково и София. 

Елена Роси е един от  специалните гости на турнето на Андреа Бочели в САЩ, Азия и Близкия изток.

Марика Франчино специализира при международни известни артисти, включително сопраното Даниела Деси. Сътрудничи си с фондация “Лучано Павароти” и печели редица награди, като приза от комитета „Енрико Карузо” 2021.

Виола София Нисио е носител на отличия от световни форуми – последните са от октомври 2022 г., когато печели втора награда от конкурса за оперни певци в Пиенца, а през ноември е удостоена с втора награда от конкурса „Магда Оливеро“ в Милано.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here