Детската театрална студия при ДКТ “Иван Радоев” играе “Спящата красавица”

0
507
Детска театрална студия - Спящата красавица

Детската театрална студия с ръководител Адриан Филипов при Драматично-куклен театър “Иван Радоев” – Плевен, ще представи пореден спектакъл на постановката “Спящата красавица” по Братя Грим. Драматизацията и режисурата са на Ива Николова. Музиката е на Ангел Бешев, а мултимедията – на Димитрис Георгиев. Представлението е днес, 21 юпи, от 19 ч., в ДКТ „Иван Радоев“.

Премиерата на заглавието се състоя на 12 и 13 май 2023 г. и предизвика много овации сред зрителите. Младите актьори от Детската студия се превъплъщават във феи, принцеси и чудни герои от вечната приказка, интерпретирана майсторски от режисьора Ива Николова. Както винаги, децата влагат огромен хъс и енергия в изграждането на образите, защото истински обичат това, с което се занимават.

Постановките на Детската театрална студия всяка година са чакани с нетърпение както от публиката, така и от самите млади актьори. Повечето от младите таланти посещават утвърдената театрална школа в Плевен години наред и развиват не само актьорския си талант, но се формират и като личности. Те усвояват важни за всяко едно жизнено поприще умения, като работа в екип, организираност, точност, всеотдайност и целеустременост. Част от тях продължават по трудния, но красив път на актьорската професия, а останалите завинаги запазват светлината на театралното изкуство в сърцето си и остават верни и компетентни почитатели на театъра завинаги.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here