Инвестиционната програма на Община Плевен за 2023 г. е разчетена за 14 432 742 лв.

0
238
Художествена гаерия "Илия Бешков"

Инвестиционната програма на Община Плевен за 2023 г. е готова и ще бъде включена за обсъждане и гласуване в дневния ред на предстоящата сесия на местния парламент с дата 23 февруари. За финансирането на програмата ще бъдат използвани: собствени приходи на Общината в размер на 4 270 751 лв., целева субсидия за капиталови разходи от Републиканския бюджет – 3 433 300 лв., и преходен остатък от целеви трансфери за капиталови разходи от предходните три години – 6 728 691 лв., или общо – 14 432 742 лв.

Сред по-важните обекти, включени в програмата, са основен ремонт на пешеходната зона – от ДКТ „Ив. Радоев” до ул. „Полк. Инж. Цветан Лазаров”; ремонти на Летния театър в парк „Кайлъка”, пл. „Македония” и улиците „Кара Колю”, „Митрополит Климент”, „Ген. Столетов”, „Цар Самуил”, „Източна”, „Брацигово”, „Гургулят”, „Цар Самуил”. Средства са предвидени за ремонт на отоплителната и вентилационна инсталации на зала „Спартак”, за изграждане на скейтборд площадка в района на „Балаклия”, както и за ремонт на спортни площадки в училищата „Д-р Петър Берон”, „Цв. Спасов”, „Ст. Заимов”. Ще бъде доизградена и комбинираната спортна площадка за волейбол и баскетбол в жк „Мара Денчева”.

Шест детски площадки ще бъдат основно ремонтирани след демонтаж на съществуващите съоръжения, станали опасни след вандалски прояви. Площадките са в междублоковите пространства на бл. 47 и бл. 43 и при бл. 67/68/69 в жк „Сторгозия”, на ул. „Пирин” и „Братя Миладинови”, ул. „Карлово” и ул. „Преслав”; между бл. Балчик” и бл. „Силистра” на ул. „Софроний Врачански” и на ул. „Яне Сандански”.

Програмата предвижда още ремонти на противопожарната система на Панорама „Плевенска епопея 1877” и на канализацията на ХГ „Илия Бешков”, средства за изграждане на нова сграда на ОУ „Валери Петров”, овладяване на свлачища, ремонт на общински пътища и др.

“В условия на инфлация и отсъствие на редовно правителство и държавен бюджет максимално прецизирахме Инвестиционната програма, въпреки че има още много нужди и предложения. Именно финансовата дисциплина ни позволява да приключваме последните трудни години без неразплатени или просрочени разходи”, коментира кметът Георг Спартански.

Информация: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here