Инициативата „Пробуждане с хоро“ за шести път ще събере позитивната енергия на българите у нас и по света на Трети март

0
538
„Сдружение Азбукари“ - Пробуждане с хоро

„Пробуждане с хоро“ за шести път ще събере позитивната енергия на българите у нас и по света на 3 март 2021 година. Традиционната световна инициатива, посветена на Националния празник на България и организирана от „Сдружение Азбукари“ и „Единение Българи за България“, ще прехвърли своеобразен мост между сънародниците ни от всички точки на планетата. Хиляди нашенци ще играят хоро едновременно, за да покажат, че българският дух е жив.

Тази година, съпричастни с пандемичната обстановка, организаторите пренасят празника изцяло в социалните мрежи. В специално обръщение към всички българи у нас и по света те казват: „Нека с още по-голяма инициативност, креативност, хъс и позитивна енергия сътворим заедно един страхотен вълнуващ онлайн спектакъл на 3 март! Да превърнем „дефекта“ от пандемичната обстановка в ефект! Да сътворим заедно нещо, което никой друг не е правил досега онлайн в такива мащаби. Всички заедно за 6-та поредна година да протегнем един уникален мост на българщината! Нека покажем, че нищо не може да ни попречи да играем хоро където и да е – вкъщи, на двора, в работата, в парка, на улицата… или там, където ни заведе вашата изобретателност“.

Организаторите приканват всички българи да заснемат клип, в който да се представят – кои са, откъде са, и да покажат как играят хоро. А също и да публикуват клиповете на фейсбук страниците на „Сдружение Азбукари“, на събитието „Пробуждане с хоро 2021“ и на собствените си профили. „Нека покажем красотата на фолклора, темперамента и позитивната емоция на българина. Нека покажем, че в тези времена на изпитания ние, българите, имаме още по-голяма нужда от Единение. С поведението си на този ден ще пренесем с отговорност и търпение примера на предците ни, творили единствено за духовно израстване и общочовешка подкрепа. Активността ни ще покаже, че българският дух е жив, че българските общности у нас и в чужбина уважават традициите си и имат национално уважение и гордост. Нека залеем българската секция на фейсбук с живи, вдъхновяващи и заредени с настроение и позитивна енергия видеа на българи, играещи хоро!“, се казва още в обръщението на „Сдружение Азбукари“.

От патриотичната организация отправят покана към всички българи, където и да се намират, да излъчат силен положителен импулс, за да покажат на света очарованието на образа ни, будил възхищение у мнозина през хилядолетията. „Хорото е магически ритуал и вълшебен лек срещу всякакви вируси и болести“, казват още инициаторите на най-мащабния родолюбив празник.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here