Хуманитарна помощ от Китай получиха Мeдицинският университет и УМБАЛ „Света Марина“ в Плевен

0
439
Медицински университет - хуманитарна помощ
От ляво надясно са: доц. Кун Жоу, проф. Зечуан Мей и г-н Хуанг от болничната управа на Втора асоциирана болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг, Китай.

Медицинският университет и УМБАЛ „Света Марина“ в Плевен получиха хуманитарна помощ от китайските си партньори в борбата срещу новия коронавирус на 31 март, информират от висшето училище. Ръководството на партньорската Втора асоциирана болница към Медицинския университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг, Китай, изпрати 10 000 медицински маски. Посланието на китайците към българите е: „Приятелството, като сянката на слънцето, се появява в слънчев ден“, което е стара китайска мъдрост.

Екипът на Хайфу Център „Света Марина“ – Плевен с ръководител доц. д-р Добромир Димитров.

В началото на месец февруари 2020 г., в пика на епидемията от коронавирус в Китай, по молба на ръководството на партньорската Втора асоциирана болница в Чонгкинг плевенското висше училище проведе бърза благотворителна акция за набиране на средства за закупуване на 11 000 медицински маски, от които болничните заведения в Китай се нуждаеха най-спешно в борбата със заразата.

Доц. д-р Добромир Димитров с част от екипа на новата Вирусологичната лаборатория за изследване на COVID-19 към Медицински университет – Плевен.
 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here