Художникът Красимир Коцев поднася с намигване изложбата си карикатури “Където и царят ходи сам”

0
622
изложба Краси Коцев - карикатури

Художникът Красимир Коцев поднася с намигване изложбата си карикатури “Където и царят ходи сам”. Необичайната експозиция ще бъде открита на 25 ноември, от 17.30 ч., в Галерията на АРТ център 3 Творителница “О’Писменехъ!” (ул. „Петко Каравелов“ 8 а).  

“Хората сме различни – умни и глупави, богати и бедни, учени и прости, красиви и грозни, добри и лоши, слаби и дебели, но в едно нещо сме еднакви – всички имаме физиологични нужди. С резолюция на ООН през 2001 година, 19 ноември е обявен за Световен ден на тоалетната и вече 20 години се отбелязва като събитие и кампания за повишаване на хигиенните условия на човечеството. Изложбата – карикатура на художника Красимир Коцев е един по-различен поглед към темата”, гласи анонсът към събитието.

Художникът живее и твори в Плевен. През 1984 г. той завършва специалност „Графика“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в класа на проф. Никола Хаджитанев. Работи в областта на сатиричната рисунка, карикатурата, илюстрацията, приложната графика. Има няколко самостоятелни изложби в Плевен, Бургас, Велико Търново, Габрово и др. градове.

Плевенският творец е с 5 номинации в национални и международни конкурси, сред които Биенале на българския театрален плакат – Димитровград (1988 г.), Биенале за карикатура „Настрадин ходжа“ – Истанбул (1994), Екслибрис – Аржентина (2000), Биенале на малките форми – Плевен (2002), а през 2005 г. е с номинация от Биенале на хумора и сатирата – Габрово.

Творби на плевенчанина Красимир Коцев са притежание на частни колекции у нас и в чужбина.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here