Художникът Илиян Ангелов ще подреди изложба живопис в Художествената галерия в Добрич

0
489
Илиян Ангелов

Художникът Илиян Ангелов ще подреди изложба живопис в Художествената галерия в Добрич, където за последно е представял свои работи преди 27 години. Експозицията ще бъде открита с вернисаж от 16 до 18 часа на 5 август.

Художникът ще сподели своите вдъхновения с приятели, почитатели и ценители на изобразителното изкуство. Той е роден в град Каварна на 4.03.1964 г. Завършва Националната художествена гимназия “Димитър Добрович” в град Сливен, а през 1991 г. се дипломира със специалност „Живопис“ при проф. Александър Терзиев във факултет “Изящни изкуства” на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.

От 1991 г. участва в регионални и национални изложби. Има 10 самостоятелни изложби в периода 1992-2021 г. в различни населени места на страната. Създава илюстрации за два романа и участва във всички издания на Бианалето малките форми в Плевен. Включва се в международен пленер и международна изложба в Румъния, както и в други артизяви.

Негови творби са притежание на държавни галерии и частни колекции в България, Румъния, Франция, Германия и Русия. Преподава изящни изкуства в Националното училище по изкуствата “ПанайотПипков” в Плевен. През 2020 г. изявеният творец представи тематичната си изожба живопис „Писма от морето“ в Плевен и Каварна.

Миналата година Илиян Ангелов беше удостоен с наградата „Св. Пимен Заграфски“, която Дружеството на плевенските художници и Община Плевен връчват от 2009 г. всяка година. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here