Художниците Милена Костуркова и Огнян Кузманов откриват галерия „Ом“ в Плевен

0
857
Галерия "Ом"
Художествена галерия "Ом".

Художниците Милена Костуркова и Огнян Кузманов ще открият своята галерия „Ом“ в Плевен. Новото артпространство се намира на ул. „Бъкстон“ 3, а събитието ще е на 24 ноември в 18 часа. Двамата автори, които са двойка и в живота, са подготвили изложба живопис със свои творби, с която да зарадват ценителите на изобразителното изкуство.

Огнян Кузманов е добре познат автор. Той не спира да провокира себе си и публиката с нови търсения и малки или по-големи открития, с които радва ценителите на красотата. Творчеството му отдавна е прескочило границите на родния град, както и тези на страната ни. Негови картини са представяни във Франция, Словакия, Сърбия, Чехия, Германия, Норвегия, Швеция, Гърция, Турция, Белгия, САЩ и други държави, а участията му в общи изложби са десетки. Много от творбите му са собственост на частни колекционери.

Създател е на международния пленер, който се провежда по два пъти в годината в Обзор, и на пенера „Пространство и време“, който също привлича творци от различни държави в уютната и приказна атмосфера на Архитектурно-парковия комплекс „Двореца“ в град Балчик.

Милена Костуркова е родена в град Пловдив, но вече 8 години живее и твори в Плевен. Нейни картини има в галерии в Плевен, Пловдив и Варна, както и в много домове в България и чужбина. Участва в общи ескпозиции в страната, а през март месец 2020 г Сдружение „Духът на Плевен“ я представи цялостно като творец за пръв път – под формата на виртуален вернисаж. Любимите теми на художничката са свързани с красотата на природата – рисува с масло горски пейзажи и приказни морета, натюрморти с цветя, както и неподражаемите български възрожденски къщи. Като творец, прекарал летата на 6 поредни години в Париж, тя има специално отношение и към вечните символи на този романтичен град, особено към Айфеловата кула, която често претворява в нежни и ефирни акварели.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here