Художничката Румяна Живкова открива самостоятелна изложба живопис „Мигове“ в галерия „Серякова къща“ в Троян

0
1622
Руми Живкова

Плевенската художничка Румяна Живкова ще открие самостоятелна изложба живопис „Мигове“ в галерия „Серякова къща“ в град Троян на 20 февруари от 18 часа. Авторката е родена на 30 ноември 1968 г. и завършва средното си образование в местното Средно художествено училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“.

След това не спира да твори, въпреки че продължава висшето си образование в Стопанската акадамия „Димитър Ценов” в Свищов и в последствие се реализира като собственик на сватбена агенция.

Участвала е в националните изложби “Лудогорие” в Разград, “Еротично” в Бургас и изложба на Алианц „България“, много са изявите й в общи и групови експозиции на плевенските художници. До сега има две самостоятелни срещи с публиката в Артцентър „Къща на художниците“ в Плевен. От 2002 г. до момента тя рисува и православни икони върху дърво и черупките на щраусови яйца. Всяка година по една нейна творба участва в благотворителните балове на Фондация „Свети Иван Рилски” и Фондация „Свети Георги” в Бостън, Великобритания.

Изложбата „Мигове” в галерия „Серякова къща” ще бъде трета самостоятелна изява на Румяна Живкова. Изборът й да се представи в Троян е продиктуван от факта, че иска да се срещне със свои приятели, учители и колеги, на които да покаже какви са творческите й търсения в момента.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here