Художничката Марина Кацарска спечели най-високото отличие от Международен конкурс за детска рисунка в Индия

0
486
Марина Кацарска

Единадесетгодишната художничка Марина Кацарска спечели най-високото отличие Star Artist Award (първо място) от Международния конкурс за детска рисунка Sparkling Imagination 2022, Picasso Art Contest, който се проведе в Индия.  

Творческата надпревара се състоя в периода 6 август – 11 септември 2022 г. и в нея участваха повече от 1 650 деца от 46 страни от цял свят, разделени в три възрастови групи. 

Творбите на малките художници бяха оценени от международно жури по метода ICE-PAPA (иновации, творчество, ангажираност, съвършенство, възраст на художника, представяне и артистична способност).

Марина завоюва най-високото отличие във възрастовата група 11-14 г. – наградата е особена значима за нея, тъй като тя е най-малката в своята категория. Плевенчанката силно впечатли международното жури с колоритната си живописна творба „Есен край езерото“, изпълнена в акварелна техника. Художничка участва и се класира в челната тройка за четвърта поредна година.

Марина Кацарска е ученичка в шести клас на НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен. Тя е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на проекта “Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов“. Шестокласничката е лауреат на Голямата награда на Фондацията за 2020 г. в категория Изкуства, възрастова група 1-4 клас.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here