Николина Чакърдъкова представя концерт с балканска музика догодина в Плевен

0
1494
Николина Чакърдъкова

Обичаната българска народна певица Николина Чакърдъкова ще има концерт с балканска музика в Плевен. Събитието ще е на 12 февруари 2020 г от 19 часа в читалище „Съгласие 1869“.

В началото на септември 2019 г тя отпразнува в тесен семеен кръг своя 50-ти рожден ден, а на 30 септември, в зала 1 на НДК, ще отбележи подобаващо юбилея си. В празника с много настроение, изненади, песни и танци ще се включат Неврокопският танцов ансамбъл, Боби Шапков и оркестърът на „Фолклор“ ТВ. На сцената със своята майка ще се изяви и Мария Чакърдъкова, която е избрала народното пеене за свое професионално поприще. „Преди да започна и професионално да й отделям толкова много време и внимание, й зададох главния въпрос: „Осъзнаваш ли какво искаш? Защото ако кажеш, че го искаш, и то да бъдеш като мен и повече от мен, връщане назад няма. Това е лишение, това е много работа, няма ден, няма нощ, няма делник, няма празник.“ След като Мария каза, че го иска, я поканих да заповяда на нашия кораб“, споделя интересни факти за началото на певческата кариера на своята дъщеря Николина Чакърдъкова.

Мария пък смята, че професията изгражда човек като личност и е убедена, че майка й толкова душевно богат човек, заради щастието да пътува, да се среща с много хора и всеки ден да учи нещо ново от живота, което го предава и на децата си. „Аз също искам да бъда толкова богата като нея – на опит, на знания, на мъдрост, и да мога да ги предам на моите деца. Да ги науча да живеят красиво, както тя научи нас“, поставила си е за цел Мария Чакърдъкова. „Голямото щастие и моята голяма награда са, че децата ми ме обичат. Аз вече съм спокойна да изживея, колкото Господ ми е дал – 60, 70, 80 години. Спокойна съм, че имам прекрасни деца, които ще се справят с живота с позитивизъм и ще даряват любов“, признава Николина Чакърдъкова в навечерието на своя голям празник в НДК.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here