Хор „Гена Димитрова“ и Хорът на Северняшкия ансамбъл се включват в концерта „Традиция и класика“ с Нина Николина

0
1188
Нина Николина

Хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева и Хорът на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ с диригент Анелия Макавеева ще участват в концерта „Традиция и класика“ на народната певица, текстописец и композитор Нина Николина и Русенската филхармония. Събитието е на 22 януари от 19 часа в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“.

Проектът е вдъхновен от Златните хитове на българския песенен фолклор, поднесен на световно ниво. От висока класа и с неподражаем стил са и оркестрациите на Георги Милтиядов, който е и диригент.

В програмата са включени песните от първия концертен албум на изпълнителката „Нина Николина LIVE JAZZ & TRADITIONS“ – „Излел е Дельо“, „Лале ли си,  зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино“, „Майстор Манол“, “Свети Георги“, „Пиринска Трилогия“ – (“Пуста младост“, „Еленко”, “Катерино, моме”), „Гюл девойкя“ и др., представени в модерен микс от етноджаз и класика.

Освен тях ще прозвучат песните „Ти“ – хит на десетилетието, който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни, и македонската народната песен „Яна“.

На сцената ще се качат и музикантите Калин Вельов – барабани и перкусии, Мартин Ташев – тромпет и вокал, Ясен Велчев – клавишни, Таня Първанова – вокал.

В музиката и изпълнението на Нина Николина, Русенска филхармония и двата плевенски Хора се оглеждат традиция и класика в стилно музикално съчетание, което ще поднесе тези вечни песни по нов начин.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here